La ruta de senderisme d’aquest curs ens porta a Chulilla (comarca La Serrania). La ruta podem considerar-la de nivell mitjà per la seua distància total (12 km aproximadament) i també pel desnivell acumalat de pujada desde la presa de Loriguilla fins el desviament de la pista principal.  La ruta circular combina parts de pista més fàcil amb sendes de muntanya més complicades, a la vegada que més boniques i amb major valor paisatgistic.

Comencem desde el parking nº2 de Chulilla. La nostra ruta comença desde els penyasegats del canó del riu Turia coneguts com Los Calderones i ens permiteix veure el Charco Azul desde dalt.

La senda avança junt al canó del Turia fins la baixada pel primer pont proporcionant unes vistes espectaculars que ens acompanyaran fins la presa.

Els ponts penjants de fusta i cables de ferro. El primer de més alçada impresionant. El segon mes baixet. Ens permiteixen creuar el riu d’una banda a l’altra.

Tras el pas dels ponts la senda continua pal barranc junt al riu i ens dona vistes de les parets verticals on escaladors de tot el mon venen per practicar el seu esport.

Per fi arribem a la presa després d’armorçar junt al riu.

Tras dura pujà per pista abandonem el camí principal i girem en direcció cap a Chulilla. I més endavant entrem per senda al barranc de la Vallfiguera on trobem les pintures rupestres.

Per fi arribem a Chulilla per la part de baix del poble. Pasem l’ultim pont de la ruta, pujà forta del carrerons estrets i prenguem la plaça principal per menjar.

Una ruta de vistes extraordinaries!

 

Entradas relacionadas